Nyhetsbrev , vintern 2016

Tack för senast

Vi vill tacka alla som kom och hjälpte till att plantera lökar och mingla den 2 oktober ute på gården. Helgen därpå sågs många igen och fyllde containern med grovsopor till brädden.

 

10 % rabatt hos Paradiset

Nu kan vi erbjuda alla våra medlemmar och hyresgäster som är mantalsskrivna på adressen, rabatt hos Paradiset dock inte inneboende och andrahandshyresgäster. Du får 10 % på alla inköp vilket är samma som personalen har.

E-posta styrelsen så får du en blankett att fylla i där du godkänner att vi lämnar ut ditt namn och personnummer till Paradiset. Du kommer sedan att få ett personligt medlemskort från Paradiset som du använder när du handlar.

 

Tjuvar i helgtider

Vi vill åter igen uppmärksamma er på att vi ibland får oönskade besök. Om vi alla hjälps åt blir det svårare för tjuven. Så se alltid till att dörren går i lås ordentligt efter dig, släpp inte in obehöriga personer och polisanmäl alla misstankar om brott. Har du kåpa över låset, använd den. Om du är bortrest en längre tid be någon plocka upp posten innanför dörren.

 

Belysning på gården är på gång

Det var lättare sagt än gjort att få belysning på den norra delen av gården. Arbetet går vidare men det kommer inte att vara klart förrän till våren. Men julbelysning som värmer i mörkret kommer även i år att sättas upp där vi har tillgång till el.

 

Juletid

Jul är ljusens stora högtid. Tyvärr orsakar de 70 % av bränderna under denna period. Så här kommer några god råd inför advent och julfirandet.

  • Gör det till en del av jultraditionen att kontrollera batteriet i brandvarnaren. Byt om det behövs. Det kanske blir familjens bästa julklapp! Kontrollera att brandvarnaren fungerar och prova larmsignalen. Varje brandvarnare täcker cirka 60 m2.
  • Lämna inte levande ljus obevakade. En god regel är att den som har tänt ljusen ansvarar för dem och släcker dem.
  • Lämna aldrig barn ensamma med levande ljus eller tomtebloss.
  • Använd ljusstakar av keramik och metall. Se till att ljuset står fritt och stadigt både på underlaget och i ljusstaken. Tänk på var du ställer ljuset, så att till exempel inte en gardin kan fladdra till av vind- eller elementdrag och fatta eld.
  • Ställ inga ljus på tv:n. Stearin kan droppa ner och antändas med en snabb och kraftig brand som följd.
  • Byt den gamla mossan i ljusstaken mot icke brännbara dekorationer, till exempel vackra stenar eller snäckor. Då minskar risken för att det ska börja brinna i ljusstaken.
  • Tänd aldrig levande ljus i en granen. Det kan snabbt börja brinna.
  • Tänd inte tomtebloss inomhus.
  • Använd bara hållare som är avsedda för värmeljus. De klarar värmen och har tillräckligt med lufthål.
  • Elektrisk armatur och julgransbelysning ska ha rätt effekt (W) och släckas med strömbrytare eller genom att man drar sladden ur vägguttaget. Man ska inte skruva på glödlamporna. Då kan det bli glappkontakt och en gnista bildas (en så kallad ljusbåge) som kan antända brännbart material. Ett bra alternativ är att koppla en timer till elljusstaken och julgransbelysningen.

 

Sopsortera så mycket du kan

Julklappar och middagar lämnar efter sig en hel del sopor. Vi har två återvinningsstation nära oss. En på Torkel Knutssonsgatan precis nedanför Ludvigsbergsgatan 1-3 och en uppe i backen, mot vändplanen på Ludvigsbergsgatan. Där kan du lämna plast, pappersförpackningar, tidningar, batterier, metall, ofärgat och färgat glas. Nu finns även en miljöstuga nedanför Ludvigsbergsgatan 1-3. I den kan du lämna färg, lysrör, elartiklar som datorer, mobiler med mera,

Vi betalar sophämtning per kubikmeter och kilo. Så för att hålla kostnaderna nere platta ihop skrymmande saker så mycket som möjligt, och häll ut flytande saker som till exempel gammal mjölk och sylt i vasken innan du lägger förpackningen i soppåsen. Påsen blir lättare och sophämtningen billigare samtidigt som risken för kladd i sopnedkastet som skapar lukt och dålig hygien minskar. Vi vill behålla våra sopnedkast.

 

Senaste informationen hittar du på hemsidan

Vi fyller löpande på hemsidan med information. Det går bland annat att anmäla sig till att få nyhetsbrev via e-post. Är det något du saknar är du välkommen att skriva till oss så försöker vi få in det. Styrelsens e-post: styrelsen.brfleporiden1@gmail.com

Adressen till hemsidan: http://leporiden1.bostadsratterna.se/

 

Vi önskar er alla en god helg

Styrelsen, Brf Leporiden 1

 

Styrelsens telefonjour har stängt vecka 52